Дієві механізми підтримки тергромад обговорили на міжрегіональному круглому столі

Дата: 11.06.2024 16:57
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Представники Леськівської громади - Секретар Леськівської сільської ради та її виконавчого комітету Гавриш Оксана Борисівна та Староста Худяківського старостинського округу Загородній Олександр Анатолійович - взяли участь у засіданні формату круглий стіл "Міжнародне територіальне співробітництво органів місцевого самоврядування: стан та перспективи розвитку", "Функціонування інституту старост в умовах подолання викликів воєнного стану".

У ході робочої зустрічі були озвучені як проблемні питання, так і досягнення та напрацювання колег. Закцентували увагу на законопроектах, які наразі є актуальними. Тут у деталях обговорили механізми співробітництва. Зокрема, за допомогою залучення коштів європейських фондів через програму INTERREG Europe.

– На сьогодні громади Черкащини мають 53 підписані угоди з міжнародними партнерами, – зауважив заступник очільника області Олександр Турченяк. –  З них 31 угода – з країнами ЄС. Нині ще три громади регіону запланували підписання  документів про співпрацю з партнерами з Німеччини. Робота у цьому напрямі триває. Зокрема, в  інформаційно-консультативному напрямі активно працює Черкаська агенція регіонального розвитку. 

Крім цього, мова йшла про діяльність старост в умовах війни. Обговорено також питання особливостей законодавчого регулювання. 

– Староста – це базова ланка взаємодії людей із місцевим самоврядуванням, – наголосив Олександр Турченяк. – В області на перше квітня утворені 353 старостинські округи.  Затверджено 364 старости.

За результатами роботи круглого столу обговорено не лише актуальні питання регіону, а й запропоновано дієві механізми та практичні поради для органів місцевого самоврядування. Їх надали представники провідних асоціацій, вітчизняних організацій, експерти.

Захід проводився Комітетом Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. За сприяння та підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано