новини Координаційного центрту КМУ

Дата: 26.07.2024 13:52
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

📍Наслідки радянського минулого вчора, а сьогодні - сучасна, переформатована система надання психіатричної допомоги. Польща вже пройшла цей шлях трансформації, на який ми лише ступили з початком впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? - ініціативи Олена Зеленська

↔️ Як було «до» ми знаємо, тому вирішили подивитись що таке «після». Тому разом з групою експертів з ментального здоров’я ознайомились з діяльністю Мазовецької воєводської лікарні Древніце Mazowiecki Szpital Wojewódzki Drewnica.

❤️‍🩹 Ми щиро вдячні за гостинність та відкритість адміністрації лікарні, яка радо відгукнулася на наше прохання показати та розказати про переваги трансформації медичної установи.

🏥 Це одна з найновіших і найсучасніших психіатричних лікарень Польщі, розташована у передмісті столиці, в умовній місцевій громаді, є показовою для дослідження. Має стаціонар, центри ментального здоров’я, відділення денного перебування людей з деменцією, реабілітаційний сектор, власну паркову зону. Застосовують в роботі різноманітні методи терапії – все, що в сучасній медицині визнано доказовим та актуальним.

🫂 Головний принцип роботи - бачити в людині людину, а не пацієнта. Тут людиноорієнтованість у всьому. Медперсонал насамперед дотримується вимог забезпечення гідності та поваги. Простір лікарні є безбар’єрним, застосовані енергоощадні технології.

💬 «Координаційний центр спільно з партнерами вже підготував пакет заходів для приведення до міжнародних стандартів спеціалізованої психіатричної допомоги Україні. Це про посилення амбулаторної ланки, розвиток мобільних мультидисциплінарних команд, створення Центрів ментального здоровʼя на базі кластерних лікарень. Головний акцент в усіх перетвореннях на розвитку стаціонарозамінних форм спеціалізованої психіатричної допомоги. І саме в Польщі ми побачили, як це може працювати та переконалися, що нами обрано правильну стратегію», - зазначила керівниця Координаційного центру Оксана Збітнєва.

#тияк

більш детальна інформація за посиланням https://www.facebook.com/photo/?fbid=401812626248347&set=pcb.401812986248311  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано