«Грай за рівність»

Дата: 17.09.2024 14:34
Кількість переглядів: 8

Фото без опису

Вчитель із Леськівської ТГ переміг у всеукраїнському проєкті «Грай за рівність» для викладачів фізичного виховання

Популяризація рівності в спорті, робота в надзвичайних умовах та мотивація школярів до занять фізичним вихованням, – вчитель Леськівського ліцею Андрій Давиденко від с. Леськи Черкаського району Черкаської області став одним з переможців у всеукраїнському проєкті “Грай за рівність”.

З-посеред 80 вчителів, що брали участь в проєкті Klitschko Foundation, вчитель фізичної культури не лише пройшов інтенсивний 4-денний тренінг, а й виграв для своєї школи сучасний спортивний інвентар, який дозволить проводити заняття у 6 модулях НУШ (нової української школи).

«Коли побачив, що відкрито прийом заявок на “Грай за рівність”, одразу подав усі документи. Бо завжди мріяв створити середовище, де кожна дитина, незалежно від статі, почувається рівною на спортивному майданчику чи в спортзалі. Адже саме ми, вчителі, часто впливаємо на мотивацію та мрії наших учнів. Проєкт Klitschko Foundation дав мені інструменти та знання, щоб це втілити», – розповідає Андрій.

З 29 серпня по 8 вересня 2024 року, в межах проєкту «Грай за рівність», організованого Klitschko Foundation за підтримки фонду DFB-Stiftungen Egidius Braun, 80 вчителів із 24 областей України пройшли тренінгову програму, яка допоможе їм створити гендерно-рівні умови на уроках фізичної культури. Крім того, значна частина інтенсивних занять присвячена розвитку у вчителів навичок заохочувати своїх підопічних до занять спортом.

Після завершення навчання всі учасники проєкту реалізують локальні спортивні ініціативи у своїх школах: змагання, челенджі, фестивалі та конкурси. І за свою активність та наполегливість отримують від Klitschko Foundation набір сучасного спортивного спорядження для підтримки шкільних заходів.

«Як і більшість вчителів я відчуваю свою відповідальність – в першу чергу, за безпеку учнів. Але також і за їхній вибір. Звісно, я не вимагаю, аби вони ставали чемпіонами. Та навіть те, що вони оберуть 40-хвилинне заняття будь-яким видом спорту замість провисання у гаджетах – вже маленька перемога», – додає Андрій Давиденко.

Проєкт «Грай за рівність» успішно втілюється з 2022 року. Вчителі фізичного виховання залучили понад 20 000 дітей з різних регіонів України до спортивних активностей в межах проєкту. Попри повітряні тривоги та відключення електроенергії, учасники проєкту продовжують популяризувати рівність у спорті та залучати до нього якомога більше людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано