Співпраця з ОТГ - шлях вирішення актуальних питань зайнятості

Дата: 17.12.2019 08:51
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

Фахівці Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості сприяють вирішенню питань, пов’язаних із зайнятістю жителів району, постійно підтримуючи зв’язок з громадами, яких на даний час у Черкаському районі створено шість: Білозірська, Степанківська, Леськівська, Червонослобідська, Руськополянська та Сагунівська .

В усіх ОТГ району створені віддалені робочі місця, куди керівництвом та фахівцями філії систематично здійснюються виїзди з метою надання консультацій з питань зайнятості населенню. Всього 12 таких робочих місць функціонують в районі за визначеним графіком, де з початку року уже було проведено 250 прийомів та охоплено послугами мешканців громад.

Крім того, з місцевими роботодавцями проводяться робочі зустрічі в ОТГ, присвячені вивченню їх потреб та наданню допомоги щодо укомплектування підприємств персоналом. Таких зустрічей протягом десяти місяців було проведено 75, із залученням 307 підприємств, установ та організацій, які діють в громадах.

Значна увага приділяється питанню організації громадських робіт, адже це є реальною альтернативою безробіттю і джерелом соціальної та матеріальної вигоди для шукачів роботи. Громадські роботи мають соціально-орієнтований характер та  проводяться за такими напрямками: догляд за особами похилого віку, будівельні та ремонтні роботи з обслуговування приміщень соціальної сфери, інформування населення про субсидії та впорядкування місць поховання та меморіалів. Так, за січень-жовтень 2019 року в усіх зазначених вище громадах проводились громадські роботи, де було залучено 206 осіб.

Директор філії Олександр Гриценко підсумував результати співпраці з місцевими ОТГ: «Процеси децентралізації ставлять перед службою зайнятості нові завдання – налагодити тісну взаємодію з об’єднаними територіальними громадами. Це дозволяє наблизити послуги служби безпосередньо до населення, зокрема, жителів сільської місцевості. Адже зайнятість населення та розвиток територіальних громад – напряму пов’язані»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано