Пошук

Деклараційна кампанія 2020: термін подання декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік продовжено

Дата: 07.04.2020 21:02
Кількість переглядів: 350

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує мешканців Черкащини  про продовження до 1 липня 2020 року терміну подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік.

Також звертаємо увагу, що суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору, зазначену в річній податковій декларації платники податків самостійно сплачують до  1 жовтня 2020 року.

  • При направленні декларації засобами електронного зв’язку можна скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.
  • подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу (on-line) та використання сервісу автоматичного заповнення на основі даних ДПС необхідно:
  • тримати електронний цифровий підпис можна у кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (czo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги» також з зазначеним переліком можливо ознайомитися у відкритій частині «Електронного кабінету»;
  • вторизуватися за допомогою особистого електронного ключа;
  • відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;
  • отримання відповіді від ДПС у розділі «вхідні/вихідні документи», перейти до заповнення на основі даних ДПС у режимі «Декларація про майновий стан і доходи».

Також необхідно зазначити, що Державна податкова служба України для платників податків започаткувала серію відеоуроків щодо користування електронними сервісами.

Так, за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html розміщено відеоурок пресвячений заповненню річної податкової декларації про майновий стан і доходи громадян.

 

 

Платники податків подають декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано