Пошук

Внесено зміни до Положення про реєстрацію платників ПДВ

Дата: 13.04.2020 19:25
Кількість переглядів: 488

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з 09.03.2020 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 29.01.2020 № 30, яким  затверджено зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (далі - Положення). Положення затверджене наказом Міністерства фінансів України 14 листопада 2014 року № 1130.

Зупинимося на ключових змінах:

Індивідуальний податковий номер для фізичних осіб тепер становить 12 знаків а не 10.

Тепер, у день отримання контролюючим органом з Єдиного державного реєстру відомостей про державну реєстрацію припинення юридичної особи (крім перетворення) або про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця або в день внесення до реєстру платників єдиного податку запису про застосування спрощеної системи оподаткування, що не передбачає сплати податку на додану вартість, до Реєстру платників податку на додану вартість (далі - Реєстр) вноситься відмітка «Реєстрація особи підлягає анулюванню».

Разом із такою відміткою до Реєстру вноситься підстава для анулювання реєстрації відповідно до пункту 184.1 статті 184 розділу V Податкового кодексу України (далі - ПКУ) та дата виникнення такої підстави.

ДПС здійснюватиме розгляд скарг, поданих в адміністративному порядку відповідно до статей 55, 56 розділу II ПКУ, або звернень про перегляд рішень контролюючих органів з питань реєстрації, анулювання реєстрації, перереєстрації платників податку або про внесення записів чи змін до Реєстру.  

Також внесено зміни до:

Реєстраційної заяви платника податку на додану вартість (Форма № 1-ПДВ);

Рішення про анулювання реєстрації платника податку на додану вартість (Форма № 6-РПДВ).

Звертаємо увагу!! У відомостях про відповідальних осіб платника додано можливість вказувати осіб які ведуть бухгалтерський та/або податковий облік.

 

Посилання на наказ Міністерства фінансів України №30 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1065-19


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано