Про заборону спалювання рослинності та сміття на території Леськівської ОТГ

Дата: 27.07.2020 22:15
Кількість переглядів: 1780

Фото без опису

Шановні господарі та господині, дбайте про порядок у Ваших домогосподарствах без порушення норм чинного законодавства та нанесення шкоди собі і своїм односельцям!

На території Леськівської громади (с. Леськи та с. Худяки) все частіше стає відчутний дим від спалювання сухої рослинності та сміття в тому числі. Неодноразово на дошках оголошень та у соцмережах висвітлювалася інформація про недопустимість таких дій та про шкоду від диму й мікрочасток (пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали, тощо), які в ньому є.

Фото без опису

Тож ще раз повідомляємо, що спалювання рослинності і сміття має дуже серйозні наслідки як для здоров'я людей, так і для природи. Зокрема, призводить до цілого букету хвороб, неконтрольованих масштабних пожеж та знищення біорізноманіття.

Фото без опису

Рослинні рештки (бур’ян, кущі старої полуниці, листя, стебла городини, тощо) складайте у спеціально відведеному місці вашого домогосподарства для компостування, адже рослини – це органіка, яка, перегнивши і перетлівши, дає чудове органічне добриво.

Фото без опису

Для поводження із твердими побутовими відходами (сміттям) налагоджено щотижневий вивіз сміття із населених пунктів на офіційне сміттєзвалище. У с. Леськи вивіз твердих побутових відходів здійснюється щопонеділка та щовівторка, а у с. Худяки – щосереди.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ: за спалювання рослинності передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

 

13.04.2020 був прийнятий Закон України"Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища", який суттєво підвищує розміри штрафів за забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, порушення вимог пожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків.

Згідно із законом, штраф за забруднення повітря становить від 30 тис. 600 грн до 61 тис. 200 грн., або позбавлення волі терміном до 3 років.

Дільничий офіцер поліції Леськівської ОТГ проводить роз’яснювальну роботу, щодо заборони спалювання рослинних решток та сміття, а у випадку виявлення факту порушення норм законів щодо спалювання рослинності буде притягувати винних до адміністративної відповідальності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано