Пошук

9 листопада День української писемності та мови

Дата: 09.11.2020 12:58
Кількість переглядів: 1007

Уже традиційно з 1997 року 9 листопада вся Україна святкує День української писемності та мови!

В 1997 році Л. Кучмою був підписаний указ про запровадження свята в день вшанування українського літописця преподобного Нестора — послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.

Саме цим документом і був заснований День української писемності та мови. Наразі проводяться різні державні заходи, які спрямовані на підтримку і популяризацію української мови:

  • кожного року в День української писемності та мови можна побачити урочисте покладання квітів до пам’ятника автора «Повісті временних літ»  Нестора Літописця.
  • проходить нагородження кращих українських літераторів і популяризаторів українського слова, а також видавництв, які випускають літературу українською мовою.
  • у школах в День української писемності та на Українському радіо обов’язково проводять традиційний диктант національної єдності. У «радіодиктанті» можуть взяти участь всі бажаючі.
  • у цей день не обходиться і без змагань: щорічно стартує в День української мови конкурс Петра Яцика, в якому за перемогу змагаються знавці української мови з усього світу. Що саме цікаве, кількість учасників вимірюється у мільйонах.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано