ПРИЗНАЧЕННЯ ОПІКИ І ПІКЛУВАННЯ НАД НЕПОВНОЛІТНЬОЮ (МАЛОЛІТНЬОЮ) ДИТИНОЮ

Дата: 17.11.2020 09:32
Кількість переглядів: 732

Перелік документів, необхідних для отримання адміністративної послуги

  1. Заява (від подружжя приймається спільна заява, підписана обома )
  2. Довідка про доходи за останні шість місяців вимоги до них або копію декларації про доходи, засвідчену в установленому порядку.
  3. Документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням.
  4. Копія свідоцтва про шлюб (для осіб, які перебувають у шлюбі).
  5. Довідка про проходження курсу навчання з виховання дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і рекомендацію центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо включення кандидатів до єдиного банку даних (родичі дитини, які мають намір взяти її під опіку, піклування, не зобов’язані проходити курс навчання, але за власним бажанням відповідно до рекомендації служби у справах дітей за місцем походження дитини або за місцем свого проживання вони можуть його пройти) .
  6. Копія паспорта заявника чи заявників .
  7. Висновок про стан здоров’я заявника чи заявників, складений за формою згідно з додатком 5 постанови Кабінету Міністрів України від 24.0 9.2008 № 866.
  8. Довідка від нарколога та психіатра для осіб, які проживають разом із заявником чи заявниками.
  9. Довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видану територіальним центром з надання сервісних послуг МВС за місцем проживання заявника чи заявників .
  10. Письмову згоду всіх повнолітніх членів сім’ї, що проживають разом з особою, яка бажає взяти дитину - сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування під опіку, піклування, засвідчену нотаріально або написану власноручно в присутності посадової особи, яка здійснює прийом документів.
     
  11. Копія свідоцтва про народження дитини.
  12. Копія довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків дитині.
  13. Документи, що підтверджують правовий статус дитини: копії свідоцтв про смерть батьків; рішення суду про відібрання дитини без позбавлення батьків батьківських прав; рішення суду про позбавлення батьківських прав; рішення суду про визнання батьків безвісно відсутніми; рішення суду про визнання батьків недієздатними; постанова суду, що батьки перебувають під вартою на час слідства; ухвала суду або довідка органів внутрішніх справ про розшук батьків та відсутність відомостей про їх місцезнаходження; вирок суду, що батьки відбувають покарання в місцях позбавлення волі; висновок медико-соціальної експертної комісії про наявність у батька, матері хвороби, що перешкоджає виконанню ними батьківських обов'язків, виданим у порядку, встановленому МОЗ; акт, складений за формою, затвердженою МОЗ і МВС про підкинуту дитину, батьки якої невідомі, покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров'я або яку відмовилися забрати з цих закладів батьки, інші родичі; довідка, видана органами реєстрації актів цивільного стану за місцем реєстрації дитини про те, що відомості про батька внесені за вказівкою матері відповідно до статті 135 Сімейного кодексу України).
  14. Документи, які підтверджують право власності дитини на нерухомість (у разі наявності).
  15. Акт опису майна, яке залишилось у дитини, у 2-х примірниках (складають представники органів опіки та піклування).
  16. Довідка з місця навчання (перебування) дитини.
  17. Довідка про призначення та виплату пенсії, державної соціальної допомоги, аліментів тощо (у разі наявності).
  18. Висновок про стан здоров’я дитини, складений згідно з додатком 4 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866.
  19. Акт обстеження житлово-побутових умов дитини (складають представники органів опіки та піклування).
  20. Письмова згода підопічного на призначення йому опікуна (піклувальника), бесіда з дитиною проводиться працівником служби у справах дітей та сім’ї з урахуванням віку дитини. За результатами бесіди складається довідка.
  21. Відомості про батьків та родичів дитини (довідка складається працівником служби у справах дітей та сім’ї).
  22. Рішення про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Строк дії документів, зазначених у п. 40 постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 становитьдванадцять місяців з дати видачі. Копії зазначених документів надаються разом з оригіналами та засвідчуються адміністратором, який здійснює прийом документів.

У разі відсутності оригіналів документів подаються їх нотаріально засвідчені копії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано