Пошук

До уваги платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування

Дата: 24.11.2020 11:56
Кількість переглядів: 325

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що у разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції, а його посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із Законом.  

Відповідно до ст. 25 Закону до роботодавців застосовуються такі штрафні санкції:

- одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄСВ (авансових платежів) - у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум;

- у розмірі 20% несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ.  

На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення. У відповідності до п.7 ст. 25 Закону, суми недоїмки не підлягають списанню.

Платникам єдиного внеску на суму недоїмки надсилається вимога про її сплату. Протягом десяти календарних днів з дня надходження вимоги платник єдиного внеску зобов’язаний сплатити суму недоїмки, штрафів та пені.

Строк давності для нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ не застосовують.

Також, за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати внеску посадові особи платників ЄСВ, у відповідності до ст. 1651 КУпАП, несуть адміністративну відповідальність, у сумі:  

- що не перевищує 300 НМДГ, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, ФОП або осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, від 40 до 80 НМДГ. За повторне протягом року вчинення таких дій - від 150 до 300 НМДГ.

- більше 300 НМДГ - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, від 80 до 120 НМДГ. За повторне протягом року вчинення таких дій - від 150 до 300 НМДГ.

Головне управління у Черкаській області наголошує на недопущенні прострочення термінів перерахування та необхідності погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано