"16 днів проти насильства" у Леськівські сільській територіальній громаді

Дата: 11.12.2020 16:28
Кількість переглядів: 800

Фото без опису   

Леськівська сільська територіальна громада також долучилась до акції «16 днів проти насильства».

    Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поруч із нами чи в нас у домі, у школі, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Саме тому щорічно, починаючи з 1991 року, міжнародна спільнота підтримує акцію "16 днів проти насильства". Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства. 

  Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

  Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

– 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

– 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

– 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

– 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

– 5 грудня – Міжнародний день волонтера;

– 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

– 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

– 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

КЗ Центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Леськівської сільської ради у закладах дошкільної освіти провели захід «Долоні не для биття» , в школах -  акцію «Ми різні, але ми -  рівні» та бесіди з учнями присвячені вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми. Працівниками центру, сільським головою Миколою Басом та старостою с. Худяки Ніною Кужим до Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями проведено акцію «Даруй добро» та вручено продуктові подарункові набори, обговорено шляхи вирішення та поліпшення соціально-побутових потреб, які щодня виникають у людей з обмеженими можливостями, а також надано роз’яснення щодо матеріального забезпечення, отримання медико-соціальних послуг для людей з обмеженими можливостями та членів їх сімей, які здійснюють догляд за ними.

Протягом всієї акції «16 днів проти насильства» фахівцем із соціальної роботи КЗ Центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Леськівської сільської ради Тетяною Шевчук проводились бесіди з жителями сіл Леськи та Худяки, розповсюджувались буклети, та інформаційні матеріали для привернення уваги до проблеми насилля в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, насильства за ознакою статі та ін. Дані матеріали можна отримати звернувшись як до центру надання соціальних послуг так і до  Служби у справах дітей виконавчого комітету Леськівської сільської ради.

Служба у справах дітей виконавчого комітету Леськівської сільської ради у зв’язку з карантинними обмеженнями всі заходи проводила за допомогою інтернет ресурсу classroom.google.com де були проведені уроки, лекції та запропоновано соціальні відео. Вся робота була організована за трьома напрямками роботи: учні 1-4 класів; учні 5-11 класів та батьки.

Для учнів 1-4 класів було запропоновано переглянути соціальні мультфільми «Про права дитини» та «Поганий вчинок», а також взяти участь в конкурсі дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей»

Для учнів 5-11 класів – соціальні ролики «Ти і поліція» та «Булінг» та також взяти участь в конкурсі дитячого малюнку «Світ без насильства очима дітей»

Для батьків надано можливість ознайомитись з матеріалами для підвищення батьківської компетенції та попередження жорстокого поводження з дітьми «Як ми усі разом можемо протидіяти насиллю», «Як зупинити булінг - поради для батьків» та «Діти бачать».

КЗ Центр культури та дозвілля теж долучився до акції «16 днів проти насильства» у бібліотеках будинків культури були оформлені виставки друкованих видань «Права людини – гарантія розвитку людства» та «Що ви знаєте про СНІД»

    Учасники вокального гурту «Спокуса» долучились до акції за допомогою «білої стрічки» символу проти всіх форм насилля над жінками, а учасники театральн-вокального колективу «Надхнення» долучились до всесвітньої акції «червоною стрічкою» висловивши підтримку антиснідовському руху .

    Під час гурткової роботи з дітьми керівниками гуртків проводилист бесіди на тему: «Ми проти насилля». У зв’язку з карантинними обмеженнями більша частина інформаційної роботи також проводилась на сторінках та в групах соціальної мережі facebook.com

Громадською організацією «Унікальний простір» діти 12+ мали змогу поспілкуватись на тему боротьби зі СНІДом та «Я і моє здоров’я - цінність» спікером була Марина Шатіло, членкиня БО БФ ВОЛНа.

Всі учасники акції висловлювали однозначне "Ні, будь яким проявам насильства" Леськівська громада дружня до людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано