Електронні сервіси у поміч: як спланувати відвідування підрозділів Міграційної служби

Дата: 24.02.2021 11:55
Кількість переглядів: 2014

Фото без опису

Електронні сервіси у поміч: як спланувати відвідування підрозділів Міграційної служби

Для оформлення паспорта громадянина України у формі картки (ID) та паспорта громадянина України для виїзду за кордон cпланувати відвідування підрозділів Міграційної служби можна самостійно, скориставшись для запису до електронної черги онлайн-сервісом «Електронна черга» на сайті ДМС або чат-ботом у Viber чи Telegram. До речі, чат-бот допоможе й відслідкувати готовність документа.

Запис до електронної черги у Черкаському районному відділі Управління ДМС України в Черкаській області можна здійснити трьома способами:

1) через термінал у підрозділі на попередній запис,

2) через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС ? https://dmsu.gov.ua/

3) через термінал у підрозділі у поточну чергу протягом дня.

Фото без опису

Сервіс побудовано таким чином, що близько третини відвідувачів записується через онлайн-сервіс на сайті ДМС, третина через термінал у підрозділі та ще третина – це поточна черга «сьогодні на сьогодні». Навіть якщо перші два варіанти зайняті, кожна особа може прийти протягом дня до підрозділу і записатися у поточну чергу.

Система електронної черги функціонує централізовано в автоматизованому режимі, і працівники територіальних підрозділів ДМС не мають технічної можливості впливати на її роботу.

 

Запис через термінал: громадянин особисто записується у чергу, отримавши талончик з прізвищем та ініціалами. Під час оформлення паспорта працівник міграційної служби перевіряє ідентифікатор (останні 4 цифри номера паспорта для онлайн-запису та прізвище і ініціали особи для талону, отриманого в терміналі).

Запис через термінал обмежується 35 днями.

 

Запис через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС: громадянин заповнює форму, дотримуючись підказок. Після успішного виконання 4 кроків, які містить форма, надійде смс-повідомлення з обраною датою та часом відвідання міграційної служби.

Запис обмежується 14 днями.

 

Запис у поточну чергу: через термінал у підрозділі ДМС можна записатися у поточну чергусьогодні на сьогодні»), але у цьому випадку доведеться зачекати своєї черги у підрозділі. При цьому видається талон без вказаного часу прийому, але з гарантією оформлення цього ж дня. Кількість вільних місць у поточній черзі показано на табло, вони зявляються протягом робочого дня у міру оформлення послуг громадянами, які записані до поточної черги.

Система електронної черги не допускає запізнення, тому у  випадку відсутності громадянина у приміщенні підрозділу ДМС у момент виклику, запис до електронної черги буде анульовано системою.

Додаткова інформація за телефонами Черкаського районного відділу ? (0472) 63-74-55 та «гарячої» лінії Управління ДМС України в Черкаській області ? (0472) 54-09-60.

Нагадуємо, Черкаський районний відділ Управління ДМС України в Черкаській області знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Смілянська, 116.

 

Черкаський РВ Управління ДМС України в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано