ПОЛОЖЕННЯ Про XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України

Дата: 10.03.2021 17:01
Кількість переглядів: 393

Затверджено

рішенням Правління Українського

координаційного центру з підвищення

правової освіти населення

№2 від 04.01.2021 р.

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

Про XV (ювілейний)

Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей

та 30-річниці Незалежності України

 

 

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», з нагоди Міжнародного дня захисту дітей та 30-річниці Незалежності України  (далі – Конкурс), проводиться Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення разом з Українською молодіжною правничою асамблеєю,  Українською асоціацією підтримки творчої молоді та Благодійним фондом «Об’єднання світових культур» (далі – Організатори).

До участі в організації Конкурсу можуть долучатися партнери (громадські організації, приватні юридичні компанії, заклади вищої освіти та інші), на підставі рішення Голови Всеукраїнського організаційного комітету.

1.2. Основна мета Конкурсу – розвинути морально-етичні якості дітей, сформувати у дітей і підлітків позитивний образ права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини; соціальна підтримка талановитої учнівської молоді, сприяння їх самореалізації та творчому розвитку, активне залучення творчої молоді до соціально-вагомої діяльності.

1.3. Учасником Конкурсу може стати кожен учень закладу загальної середньої освіти України віком до 18 років.

1.4. Конкурс проводиться у наступних номінаціях:

· Молодша група. Індивідуальна робота (малюнки).

· Молодша група. Колективна робота (малюнки).

· Середня група. Індивідуальна робота (малюнки).

· Середня група. Колективна робота (малюнки).

· Старша група. Індивідуальна робота (малюнки).

· Старша група. Колективна робота (малюнки).

· Старша група. Індивідуальна робота (міні-комікси).

· Старша група. Індивідуальна робота («меми» - гумористичні зображення, в яких знакові елементи співіснують з текстовими елементами).

1.5. До молодшої групи відносяться діти, віком від 6 до 10 років; до середньої групи – від 11 до 14 років; до старшої групи - від 15 до 18 років (станом на 01 червня 2021 року).

1.6. Конкурс проходить на території України з 25 січня по 30 червня 2021 року.

Основні етапи Конкурсу:

Перший – організація, підготовка та розповсюдження матеріалів про конкурс (до 15 лютого 2021 року);

Другий – прийом конкурсних робіт (з 1 березня 2021 року до 1 травня 2021 року включно);

Третій – оцінювання конкурсних робіт Всеукраїнською експертною радою, визначення переможців Конкурсу (до 01 червня 2021 року);

Четвертий – нагородження переможців, підведення підсумків Конкурсу (до 20 червня 2021 року).          

За вмотивованим рішенням Голови Всеукраїнського  організаційного комітету, строки Конкурсу можуть змінені чи частково перенесені, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію у державі чи інші обставини.

1.7. З метою додаткового заохочення учнів закладів освіти міста Києва, в межах Конкурсу проводиться окремо Київський міський конкурс шкільних малюнків «Мої права», організаторами якого виступають: Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення, Українська молодіжна правнича асамблея,  Українська асоціація підтримки творчої молоді, Благодійний фонд «Об’єднання світових культур».

 

2. ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ПРОВЕДЕННЯ КОНКУРСУ

2.1. Загальне керівництво Конкурсом здійснює Всеукраїнський організаційний комітет, персональний склад якого затверджується Українським координаційним центром з підвищення правової освіти населення  за поданням Голови Всеукраїнського організаційного комітету.

2.2. До Всеукраїнського організаційного комітету можуть входити представники Організаторів Конкурсу, представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, приватних юридичних компаній, закладів вищої освіти, засобів масової інформації та інші зацікавлені особи. Всеукраїнський організаційний комітет може створювати регіональні організаційні комітети або призначати уповноважених осіб.

2.3. Участь у роботі Всеукраїнського організаційного комітету та інших осіб, залучених Всеукраїнським організаційним комітетом та/чи Організаторами здійснюється на громадських засадах.

2.4. Всеукраїнський організаційний комітет забезпечує організаційну, методичну та іншу підтримку проведенню Конкурсу.

 

3. ПОРЯДОК ПОДАННЯ КОНКУРСНИХ РОБІТ

3.1. На Конкурс подаються індивідуально підготовлені конкурсні роботи учнів та учнівських колективів (не більше 2 учнів). Конкурсні роботи повинні бути пов’язані з загальною тематикою Конкурсу.

3.2. Конкурсні роботи повинні бути виконані в довільній графічній чи живописній техніці (олівці, фломастери, фарби, авторська техніка, комп’ютерна графіка тощо) на форматі А4.

3.3. Конкурсна робота може бути подана:

- в електронному варіанті (у  відсканованому форматі, JPEG), шляхом направлення відповідного листа на електрону адресу uccplec@gmail.com (обов’язково зазначити в темі – «Мої права»);

- в оригінальному варіанті, шляхом направлення поштовим зв’язком за наступними реквізитами: 02147, м. Київ, а/с  34, отримувач: Український координаційний центр з підвищення правової освіти населення або УКЦППОН (тел. 0955031091).

До конкурсною роботи обов’язково подається  заявка у довільній формі  (із зазначенням прізвища, ім’я та по батькові конкурсанта, дати народження, контактного телефону, електронної адреси, місця проживання, контактної інформації законних представників, повної назви закладу загальної середньої освіти, назви номінації, назви конкурсної роботи). Будь-яке офіційне оформлення (засвідчення печаткою чи подання заявки на бланку навчальному закладі) не вимагається.

У разі подання конкурсної роботи в електронному варіанті, заява повинна бути відправлена в форматі WORD.

У разі направлення конкурсної роботи без заявки або окремим листом, конкурсна робота не допускається до участі у Конкурсі.

3.4. Кожен учасник може подати не більше 5 конкурсних робіт.

3.5. При поданні конкурсної роботи, конкурсанти зобов’язуються попередньо погодити свою участь у Конкурсі зі своїми законними представниками.

Всеукраїнський організаційний комітет та Організатори вважають, що конкурсанти та їх законні представники при направленні конкурсної роботи та заявки, дають свою згоду на обробку, збір та розповсюдження відповідної інформації, в тому числі персональних даних, погоджуються на безоплатне розповсюдження розміщення конкурсних робіт, зокрема і у мережі Інтернет; ознайомлені з цим Положенням та погоджуються з його умовами та визнають результати Конкурсу.

3.6. Всі конкурсні роботи, які беруть участь у Конкурсі, не повертаються, рецензії (відгуки) на них не видаються.

 

4. ОЦІНЮВАННЯ РОБІТ, ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ТА НАГОРОДЖЕННЯ

4.1. Всеукраїнський організаційний комітет, попередньо відібрані конкурсні роботи, передає членам Всеукраїнської експертної ради.

4.2. Персональний склад Всеукраїнської експертної ради завчасно затверджується Організаторами за поданням Голови Всеукраїнського організаційного комітету.

4.3. До Всеукраїнської експертної ради можуть входити: представники центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, закладів вищої освіти, приватних юридичних компаній, громадські діячі, митці та інші зацікавлені особи.

4.4. Всеукраїнська експертна рада визначає переможців Конкурсу.

Перелік переможців затверджується Головою Всеукраїнського організаційного комітету. За рішенням Всеукраїнської експертної ради або голови Всеукраїнського організаційного комітету, переможців може бути визначено по частині номінацій.

4.5. Переможцям Конкурсу вручається Диплом (1, 2, 3 ступенів). Дипломи (1, 2, 3 ступенів) обов’язково підписуються головою Всеукраїнського організаційного комітету та головою Всеукраїнської експертної ради.

4.6. Нагородження переможців Конкурсу проводиться в урочистій обстановці.

За вмотивованим рішенням Голови Всеукраїнського організаційного комітету, нагородження може відбуватися у інших форматах, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію у державі.

4.7. За підсумками Конкурсу проводиться виставка конкурсних робіт, які здобули перемогу. За вмотивованим рішенням Голови Всеукраїнського організаційного комітету, виставка конкурсних робіт може бути скасована, враховуючи санітарно-епідеміологічну ситуацію у державі.

4.8. Результати Конкурсу опубліковуються в мережі Інтернет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано