Пошук

Працевлаштування людей з інвалідністю – важливе завдання для служби зайнятості!

Дата: 26.04.2021 12:06
Кількість переглядів: 776

Фото без опису

Працевлаштування людей з інвалідністю – важливе завдання для служби зайнятості!

Фахівці Державної служби зайнятості приділяють особливу увагу працевлаштуванню громадян, які мають інвалідність. Адже трудова діяльність для людини є важливою умовою життєдіяльності і дозволяє усвідомлювати свою значимість та бути повноцінною частиною сучасного суспільства. Вона не тільки є способом, економічно себе забезпечити, а й можливістю реалізації своїх здібностей, в тому числі і творчих.

Фахівці служби зайнятості розуміють, що особам з інвалідністю доводиться задіяти всі свої фізіологічні та емоційні ресурси, щоб адаптуватися на ринку праці. Але при наполегливості і індивідуальному підході до кожного, хто звернувся за допомогою, фахівцям вдається сприяти у їх працевлаштуванні на підходящу роботу.

  Так, за поточний рік у Черкаській районній філії Черкаського обласного центру зайнятості знайти нове робоче місце змогли 55 інвалідів! Яскравим прикладом є історія Кононенко Ольги Валеріївни – вимушеної переселенки з інвалідністю з міста Торез Донецької області. Ольга Валеріївна разом з родиною була вимушена покинути свою домівку і адаптуватися на новому місці в селі Хутори Черкаського району. «Навіть після вимушеного переїзду, — розповідає Ольга Валеріївна, — намагаюся жити повним життям та шукаю роботу». Пані Ольга звернулась до фахівців Черкаської філії, де отримала інформацію про ринок праці, поради в підготовці резюме та коло роботодавців до яких варто звернутися, на співбесіду.

Так, завдяки наполегливості, вдало складеному резюме, яке потрапило в руки роботодавця, який мав потребу у такому працівнику, Ольга Валеріївна за короткий час повернулася до трудової діяльності і нині має постійну зайнятість і стабільний заробіток, а ТОВ "СЕНТРАЛ ФІШ" – працелюбного майстра.

«Для кожної людини дуже важливо зуміти знайти себе в улюбленій справі та відчувати свою потребу для суспільства, особливо це стосується людей з інвалідністю», — зауважив директор Черкаської районної філії, Олександр Гриценко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано