Пошук

Вітаємо з міжнародним днем танцю!

Дата: 29.04.2021 12:43
Кількість переглядів: 1104

З Міжнародним днем танцю!

Свято відзначається з 1982 року, ініційовано Міжнародною радою танцю Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО). Дата була запропонована педагогом і хореографом Петром Гусєвим в пам’ять про народженого в цей день французького балетмейстера, теоретика і реформатора балету Жана Жоржа Новера, який увійшов в історію як «батько сучасного балету».

Жан Жорж Новер (29 квітня 1727р. – 19 жовтня 1810р.) – французький балетмейстер, учень балетмейстера Луі Дюпре. Виступав як танцівник і очолював балетну трупу в театрі «Друрі-Лейн» у Лондоні.

Новер першим прийшов до думки про створення окремого, незалежного від опери (до складу якої балет входив лише у вигляді танцювального фрагменту) балетного спектаклю. Свої ідеї про балет він втілював у власних новаторських постановках. Новер першим почав ставити цілі танцювальні спектаклі, що мають закінчений сюжет і розігруються персонажами, наділеними характерами. Розробивши принципи героїчного балету та балету-трагедії, він написав ряд основоположних теоретичних розробок з постановки балетних вистав. У своїй праці «Листи про танець і балети» 1759 року Новер обґрунтував принципи балету-п’єси, який втілюється засобами пантоміми і танцю в співдружності композитора, хореографа і художника.

За задумом засновників, Міжнародний день танцю покликаний об’єднати всі напрямки танцю, стати приводом для вшанування цієї форми мистецтва, її здатності долати всі політичні, культурні та етнічні кордони, можливості об’єднувати людей в ім’я дружби і миру, дозволяючи їм говорити на одній мові – мові танцю .

Вітаємо наші найграційніші, найталановитіші колективи та їх неперевершених керівників:

  • Дитячий зразковий танцювальний колектив «Едельвейс» керівник Валентина Буркацька
  • Зразковий танцювальний колектив «Барви» керівник Інга Величко

Бажаємо Вам щодня відкривати для себе нові грані хореографічного мистецтва, жити мрією і ніколи не зупиняти енергію танцю в серці! Міцного здоров'я, творчих успіхів, приголомшливого почуття ритму, неймовірної пластики, витривалості, ентузіазму і величезної віри в свої можливості, перемог і бурхливих оплесків!

Також вітаємо тих, хто не уявляє свого життя без танцю, хто йде по життю, танцюючи, хто не може втриматися, коли чує музичний ритм . Танцюйте, виражайте себе, показуйте в танці всю свою сутність, живіть в ритм танцю!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано