1 червня міжнародний день захисту дітей

Дата: 02.06.2021 15:03
Кількість переглядів: 548

Фото без опису

     Діти - це головна радість і надія для батьків. Вони справжнє майбутнє не тільки для держави, а й для всього світу.

    День захисту дітей в Україні, який щорічно відзначається 1 червня, встановлено відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98 на підтримку ініціативи тМіністерства України у справах сім’ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна - дітям" та інших громадських організацій.

    Національний фонд соціального захисту матерів і дітей "Україна-дітям" був утворений 20 листопада 1996 Указом Президента України за ініціативою державних і громадських організацій. Сьогодні Фонд активно співпрацює з усіма гілками виконавчої, законодавчої та місцевої влади, державними установами, політичними партіями і фракціями Верховної Ради, вітчизняними та іноземними компаніями і організаціями. Фонд реалізує такі довгострокові програми, як "Здоров’я дітей", "Шляхами добра", "Обдаровані діти", масштабні проекти "Дитяче харчування", "Слухові апарати", "Оздоровлення дітей-сиріт, інвалідів, дітей з малозабезпечених багатодітних сімей", "Раннє виявлення та лікування захворювань щитовидної залози у дітей ", " Матеріальна допомога дітям-сиротам, інвалідам та дітям з малозабезпечених багатодітних сімей, а також дитячим інтернатним закладам".

    За даними проекту DilovaMova.com, Міжнародний День захисту дітей - один з найстаріших міжнародних свят, відзначається в цей День. Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерації жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року і вперше його відсвяткували в 1950 році. Потім ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров’я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

      Леськівська сільська територіальна громада теж долучилася до святкування.

      Службою у справах дітей було організовано виставку колажів "Мої права" в приміщені сільської ради, щоб привернути увагу дорослих до проблем дітей та здійснено онлайн-опитування учнів шкіл "Права та обов'язки дітей" з метою з'ясування проблем, які турбують дітей громади. 

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

У Леськівському ЗЗСО начальником Служби було проведено семінар для учнів 8 класу, щодо реалізації прав дітей у Леськівській громаді, який з наступного року планується провести по всих ЗЗСО громади

Фото без опису.

    У рамках проведення благодійної акції "Не залишити без уваги жодної дитини" начальником ССД ВК ЛСР, поліцейським офіцером громади, директором КЗ "ЦНСП", фахівцем із соціальної роботи, представниками виконавчого комітету були відвідані школи, дитячі садочки, привітали дітей, які виховуються у родинах опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, перебувають в складних життєвих обставинах дітям були вручені солодощі та подарунки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

КЗ "Центр надання соціальних послуг" організував конкурс малюнків "Громада очима дітей". Переможці та всі учасники конкурсу отримали подарунки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

КЗ "Центр культури та дозвілля" організував та провів на базі будинків культури ряд цікавих та захоплюючих заходів.

Фото без опису

    У всіх навчальних закладах Леськівської сільської територіальної громади протягом дня діти були залучені до захоплюючих квестів, змагань, спортивних руханок, конкурсів та ігор. Подвір'я закладів були прикрашені дитячими малюнками на асфальті. На обличчях дітей сяяли усмішки, а навкруги лунав сміх та весела музика. 

    Дякуємо всім небайдужим, хто долучився до організації та  проведення свята, а також тим хто долучився до придбання подарунків та солодощів. Надзвичайно, приємно, що є небайдужі люди. Бажаємо Вашим родинам миру та злагоди!!!

    А найменшим мешканцям громади, бажаємо нехай роки дитинства будуть яскравими та незабутніми, а в житті кожного обов’язково засяє зірка, що вкаже шлях до щасливого прийдешнього. Ви – наше майбутнє, майбутнє нашої держави, нашої Планети. Тому зичу вам якомога більше щирих усмішок, приємних несподіванок долі, веселих та надійних друзів.

    Щастя вам, чистого і мирного неба, сонячних ранків, світлих і неповторних вражень, здоров’я та удачі на життєвих дорогах!

Вітаємо з Днем захисту дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано