Пошук

Шукаємо роботу ефективно!

Дата: 14.06.2021 16:56
Кількість переглядів: 484

Шукаємо роботу ефективно!

 

 

11 червня поточного року в приміщенні Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості відбулось засідання Жіночого клубу з пошуку роботи "СТАРТ", у якому взяли учать 6 осіб. Заняття було присвячене підвищенню мотивації безробітних до пошуку роботи та навчанню навичкам активної самопрезентації.

Фахівець з профорієнтації Олена Сербіна ознайомила учасниць заходу з особливостями працевлаштування в сучасних умовах: "На сьогодні вирішальним фактором при працевлаштуванні є не лише наявність професійних компетенцій, а й вміння встановлювати контакт з роботодавцем та володіння навичками самопрезентації. Перемогу отримує той, хто впевнений, сучасний, вміє продемонструвати себе з кращого боку".

Учасниці на практиці вчились технологіям рекламування та продажу різноманітних предметів, правилам написання резюме та супровідного листа. У парах моделювали типові ситуації, що можуть виникати під час співбесіди роботодавця з претендентом на посаду. Після чого, спільно з фахівцем, аналізували відповіді, типові помилки та визначали найбільш ефективну стратегію поведінки для отримання бажаної посади.

Наприкінці учасницям тренінгу запропонували арт-терапевтичну вправу на визначення своїх сильних і слабких сторін та підвищення впевненості в собі.

Такі заходи виявляються дуже корисними для клієнтів служби зайнятості, де в невимушеній, комфортній обстановці безробітні мають змогу відпрацювати навички подолання перешкод на шляху досягнення цілей та побудови своєї стратегії пошуку роботи, які вони зможуть випробувати наступного разу на реальній співбесіді з роботодавцем.

 

Заступник директора-начальник відділу

організації працевлаштування населення В. Огіренко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано