Пошук

«Щеплення від COVID-19 рятує життя. Вакцинуйтеся вже зараз», – Лариса Кошова

Дата: 16.07.2021 10:27
Кількість переглядів: 294

Українці, які отримали дві дози вакцини від COVID-19 та повністю імунізовані, можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Цей документ відповідає міжнародним медико-санітарним нормам. Його може видати сімейний лікар. Про це розповіла заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова.

Водночас варто пам’ятати, що кожна країна, включно із країнами Шенгенської зони, сама встановлює умови для перетину свого кордону. МЗС у співпраці з МОЗ і Мінцифрою проводять переговори із країнами про взаємне визнання міжнародних документів про імунізацію від COVID-19. Уся актуальна інформація для подорожей громадян України за кордон – умови в’їзду та транзиту, контакти посольств і консульств України за кордоном – доступна на онлайн карті МЗС України.

«Хочу звернутися до тих, хто вже зробив щеплення. Допоможіть людям, про яких ви піклуєтеся, знайти найближчий до них пункт вакцинації та записати їх на щеплення. Якщо ви небайдужі до свого здоров’я, піклуєтесь про своїх рідних і близьких, не хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь уже зараз. Усі вакцини, які використовуються в Україні, затверджені ВООЗ», – сказала Лариса Кошова.

Вакцинальна кампанія в Черкаській області проводиться трьома видами вакцини: CoronaVac, Pfizer, AstraZeneca різних виробників. Очікується надходження вакцини Moderna.

Заступниця голови Черкаської ОДА говорить, що в області постійно відкривають нові центри вакцинації. 

Вакцинують черкащан по області 25 мобільних бригад у 98 пунктах щеплень і 23 центрах вакцинації населення.

На вакцинацію можна записатися:

– у найближчому пункті щеплень, актуальний перелік пунктів є на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua;

– за номером контакт-центру 0 800 60 20 19;

– через додаток чи сайт «Дія».

 «Ліків від COVID-19 немає. Тому пам’ятайте: щеплення проти COVID-19 ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби й рятує життя. Навіть якщо ви захворієте, зможете уникнути госпіталізації чи смерті», – зауважила Лариса Кошова.

Першоджерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано