Про обмеження перебування неповнолітніх дітей у вечірній час на вулицях та в розважальних закладах без супроводу дорослих

Дата: 16.03.2021 11:30
Кількість переглядів: 779

Фото без опису

       З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків, законодавством України встановлено:

1. Кодекс України про адміністративні правопорушення:

“Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування

Порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування –

  • тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке саме порушення, –

  • тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”;

2. Закон України “Про охорону дитинства”:

“Стаття 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування

Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку”.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП)!

Додатково інформуємо, що Службою у справах дітей розроблений та затверджений Леськівським сільським головою Графік профілактичних рейдів на 2021 рік.

Рейд :«Діти вулиці» мета: перевірка та обстеження довгобудів та недобудов на території Леськівської сільської територіальної громади для виявлення дітей схильних до бродяжництва, жебрацтва та крадіжок.

Рейд: «Канікули» мета: перевірка місць масового перебування молоді щодо виявлення дітей які палять, вживають алкогольні та психотропні речовини.

Рейд: «Сім'я» мета: перевірка умов проживання дітей в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах для обстеження умов проживання, проведення профілактичних бесід, контролю батьків за дотримання прав дітей, соціального захисту дітей, попередження дитячої бездоглядності та безпритульності.

Рейд по торгівельних та розважальних закладах що працюють на території Леськівської сільської територіальної громади мета: перевірка дотримання законодавства щодо обмеження перебування дітей у нічний час на вулиці та у закладах, у яких проводиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, виявлення порушень продажу тютюнових та алкогольних виробів в частині, що стосується дітей, проведення бесід з продавцями та працівниками щодо дотримання норм законодавства.

Із залученням поліцейського офіцера громади, директора КЗ «Центр надання соціальних послуг», постійно здійснюються виїзди до населених пунктів громади з метою проведення вищевказаних рейдів. Дані профілактичні заходи відбуваються і у вечірній час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано