Пошук

Працевлаштування – крок до адаптації у мирному житті

Дата: 24.11.2021 15:02
Кількість переглядів: 262

Працевлаштування – крок до адаптації у мирному житті

 

Кожен українець повинен мати достойну роботу та гідну зарплату. Служба зайнятості сприяє реалізації конституційного права громадян України. Окрема увага приділена працевлаштуванню демобілізованих учасників бойових дій, які потребують особливої уваги та допомоги у адаптації до умов мирного життя та інтеграції на ринку праці.

Для колишніх військових фахівці служби зайнятості організовують та проводять тематичні семінари та тренінги з сучасними методиками. Метою таких заходів є соціальна адаптація до ринку праці, мотивація до підвищення кваліфікації або опанування іншою професією, зайняття підприємницькою діяльністю, тощо. Всі заходи здійснюються максимально застосовуючи  індивідуальний підхід.

«З початку 2021 року статус безробітного отримали 19 демобілізованих учасників АТО/ООС, 8 з яких отримали роботу за сприяння служби зайнятості», - коментує директор Черкаської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Олександр Гриценко.

Можна навести різні приклади працевлаштування громадян цієї категорії.

Так Максим з Лесьок, успішно пройшовши підвищення кваліфікації, працює рибалкою прибережного лову в ТОВ «Черкаси рибкомбінат», Черкащанин Денис та Владислав з Руської Поляни стали частиною команди будівельників приватного підприємства «Надія».

Сезонна робота в ТОВ «Черлис» зацікавила Сергія та Анатолія, жителів с. Білозір’я, які приступили до роботи операторами виробничої дільниці.

  Токар, ватажник, електромонтер -  все це професії, які обрали демобілізовані військовослужбовці – Олександр з Білозір’я, Роман з Вергунів та Олександр з Руської Поляни.

«Розв’язання проблем зайнятості, в тому числі учасників АТО/ООС, відбувається не лише завдяки державній стратегії, а в переважній більшості випадків, напряму залежить від активної життєвої позиції людини», - підкреслив Олександр Гриценко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано