Щодо послуги з одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта

Дата: 30.05.2022 11:22
Кількість переглядів: 667

Фото без опису

З 23 травня 2022 можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

 

Підстави для отримання послуги:

- у разі оформлення ID-картки вперше в 14 років;

- в подальшому у разі втрати документів або їх обміну у зв‘язку із зміною персональних даних;

 

За отриманням послуги можна звертатися до:

- підрозділу ДМС;

- центру обслуговування «Паспортний сервіс»;

- ЦНАП.

 

Документи для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон подаються до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, центру надання адміністративних послуг, державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу за місцем звернення та паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюються:

1) особі, яка досягла 14-річного віку, - на підставі заяви-анкети, поданої нею особисто;

2) особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, - на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників (далі - законні представники);

3) особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я та потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, - на підставі заяви-анкети особи або її законного представника.

         Паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у разі їх одночасного оформлення видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання.

         За одночасне оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон адміністративний збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів та сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання відповідно.

         Вартість послуги*:

- 1105 грн (у разі оформлення протягом 20 робочих днів);

- 1583 грн (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів).

            *у разі оформлення в 14 років вперше сплачується лише послуга оформлення закордонного паспорта

 

            Додатково повідомляємо, що на період дії воєнного стану можливі затримки із оформлення паспортних документів.

            Нову послугу з одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон тестують у підрозділах Міграційної служби Черкащини.

           Першою в області скористалася новою послугою черкащанка (жителька Черкаського району) Валентина у Черкаському відділі Управління ДМС у Черкаській області. Паспорт громадянина України оформлювала у зв’язку зі зміною прізвища після одруження, заодно і вирішила оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Про можливість одночасного оформлення двох біометричних документів дізналася із сайту Державної міграційної служби. Дівчина зазначає, що завдяки новій послузі можна зекономити час, адже раніше довелося б очікувати спочатку виготовлення ID-картки, а вже після її отримання – подати заяву на оформлення закордонного паспорта.

              Одночасно оформити ID-картку та паспорт для виїзду за кордон вирішили одними із перших черкащанка Вікторія та харків’янка пані Ірина. Вони подали заяви у секторі оформлення документів № 1 Управління ДМС у Черкаській області.

              Зазначимо, що надання нової послуги стало можливим після набрання чинності постанови КМУ від 07.05.2022 № 541 «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон».

Додаткова інформація за телефонами Черкаського відділу (0472) 63-74-55 та «гарячої» лінії Управління ДМС у Черкаській області (0472) 54-09-60. Нагадуємо, Черкаський відділ Управління ДМС у Черкаській області знаходиться за адресою: м. ЧеркасивулСмілянська, 116.

 

 

Інформує Черкаський відділ

УДМС у Черкаській області

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано