ВАЖЛИВО: ЗМІНЕНО УМОВИ ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ НА ПРОЖИВАННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИМ ОСОБАМ

Дата: 06.05.2022 15:04
Кількість переглядів: 175

З травня 2022 року змінено умови виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.   Коло переселенців, хто зможе отримати допомогу,  звужено! Таку допомогу надаватимуть внутрішньо переміщеним особам:

– які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

– або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),

– у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),  затверджений наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 75 від 25.04.2022 –https://www.minre.gov.ua/doc/doc/67

Водночас  взяття на облік внутрішньо переміщених осіб здійснюється з усіх адміністративно-територіальних одиниць, де наразі ведуться бойові дії чи є тимчасово окупованими та тих, де раніше велися бойові дії, зокрема: Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, м. Київ, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська, Чернігівська області.

Відповідно до статті 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» дія довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи скасовується, якщо особа:

  – подала заяву про відмову від довідки;

  – повернулась до покинутого місця постійного проживання;

  – виїхала на постійне місце проживання за кордон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано