РЕІНТЕГРАЦІЯ ДІТЕЙ З ІНСТИТУЦІЙНИХ ЗАКЛАДІВ

Дата: 15.08.2022 16:20
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

15.08.2022 для сприяння у проведенні моніторингу потреб дітей, влаштованих на цілодобове перебування до закладів інституційного догляду та виховання дітей, які у зв’язку з воєнним станом в Україні були повернуті в сім?ю на виховання, який проводиться Міжнародною благодійною організацією „Партнерство „Кожній дитині” на замовлення Мінсоцполітики, за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні в рамках проекту „Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни” у постійній співпраці з Нацсоцслужбою, обласними державними адміністраціями,  службою у справах дітей виконавчого комітету Леськівської сільської ради спільно із фахівцями соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Леськівської сільської ради організовано та проведено оцінювання потреб дітей зарахованих до закладів інституційного догляду.

Після моніторингу причин потрапляння дітей громади в інституцію з’ясовано, що 100% дітей, влаштованих до закладів інституційного догляду мають особливі освітні потреби.

З метою недопущення порушень прав дітей, надання підтримки й допомоги їхнім сім’ям службою було проведено роботу щодо вивчення ситуації кожної дитини в кожній родині та ініційовано обговорення особливих освітніх потреб дітей та можливості розвитку інклюзивної освіти для забезпечення освітніх потреб усіх дітей громади на Міжвідомчій зустрічі з начальником відділу освіти та культури Леськівської сільської ради, директором КЗ «Центр надання соціальних послуг» Леськівської сільської ради та головою Леськівської сільської ради.

В ході обговорення з’ясовано, що для забезпечення освітніх потреб всіх дітей громади у закладах загальної середньої освіти немає таких спеціалістів як вчитель – логопед та дефектолог. Про потребу у такому спеціалісті як логопед повідомляють і дошкільні заклади. Тож питання посади логопеда в закладах освіти залишається відкритим та потребує додаткового вивчення, оскільки спеціалістів даного профілю не вистачає.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано