Уряд змінив Порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 04.10.2022 15:51
Кількість переглядів: 134

 Фото без опису

З 1 жовтня 2022 року  постановою №1094  Уряд вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб: 

1. Обмежено перелік осіб, за яких можна отримати компенсацію

Починаючи з жовтня компенсацію можна отримати за розміщення ВПО:

- які перемістилися з Криму чи Севастополя, або громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

- житло яких зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження;

2. Товариство Червоного Хреста України визначено органом, який буде здійснювати компенсацію за розміщення ВПО нарівні з держбюджетом

Персональні дані особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, передаються Товариству Червоного Хреста України для здійснення компенсації за його рахунок.

3.  Розмір компенсації за розміщення ВПО збільшено вдвічі

У період з 1 жовтня 2022 р. по 31 березня 2023 р. сума компенсації визначається на рівні 30 гривень за кожен людинодень.

Нагадаємо, для того, щоб отримати компенсацію, особа, що розмістила ВПО не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає заяву в орган місцевого самоврядування за місцем житла. Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення ВПО.

Особи, що розмістили ВПО зобов’язані також в день припинення їх розміщення або зміни їх кількості подати  заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні, з зазначенням можливості у подальшому розміщувати ВПО у цьому жилому приміщенні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано