Як зареєструватися в службі зайнятості внутрішньо переміщеним особам, не звільненим з роботи

Дата: 01.11.2022 12:55
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

Через ведення активних бойових дій багатьом нашим співвітчизникам довелося поспіхом залишати місця, де вони проживали та працювали. Знайшовши житло на новому місці, люди починають шукати роботу та  звертаються за допомогою до служби зайнятості. Серед іншого, їх цікавить і отримання допомоги по безробіттю.

Слід зазначити, що таку допомогу виплачують зареєстрованим в службі зайнятості особам, які отримали статус безробітного. Для набуття статусу зареєстрованого безробітного необхідно підтвердити факт припинення трудових відносин (звільнення з останнього місця роботи). Тут на заваді може стати те, що часто де-юре звільнення не відбулося.

У таких випадках внутрішньо переміщені особи для реєстрації в службі зайнятості можуть припинити трудовий договір в односторонньому порядку, тобто звільнитися за спрощеною процедурою. Для цього треба подати відповідну заяву на ім’я роботодавця до центру зайнятості, в якому людина планує зареєструватися. Надалі фахівці поінформують відповідні органи державної влади про бажання людини розірвати трудові відносини.

Так, наразі заяви про припинення трудових відносин до Черкаської районної філії обласного центру зайнятості подали 30 осіб. Більшість з них вже знайшли роботу.

Серед них пан Сергій – переселенець з Херсонщини. На Черкащині чоловік працевлаштувався юрисконсультом до приватного сервісного підприємства.

Колишній безробітний розповідає про своє звільнення після переїзду: «Я юрист і звик робити все згідно закону, зазвичай на це витрачається багато часу та сил. Але цього разу був приємно вражений. Прийшов до центру зайнятості, написав заяву на звільнення на ім’я роботодавця, а через день подав заяву на отримання статусу безробітного. Роботу вдалося знайти швидко».

Нагадуємо, що за допомогою можна звернутися до будь-якого центру зайнятості України, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано