Відповідальність батьків у разі невідвідування дитиною дистанційних занять

Дата: 10.11.2022 15:48
Кількість переглядів: 1263

Фото без опису

Якщо попередні роки батьки змушені були силоміць відривати власних дітей від гаджетів, то тепер вони зобов’язані спостерігати та контролювати, щоб їхні діти регулярно були присутні на онлайн-уроках. В Україні вже карають батьків, які не змогли забезпечити дитині присутність на онлайн-уроках.

Працівники освіти надають чимало інформації про те, чим завершується недбале ставлення батьків до навчання своїх дітей. Тож головними причинами притягнення батьків до відповідальності залишається пропуск занять без поважних причин.

В Україні затверджений порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, який визначає, що у разі відсутності учнів, які не досягли повноліття, на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів підряд з невідомих, або без поважних причин навчальний заклад невідкладно надає відповідному територіальному органу Національної поліції та службі у справах дітей дані таких учнів для провадження діяльності відповідно до законодавства, пов’язаної із захистом їх прав на здобуття загальної середньої освіти.

Поважною причиною відсутності учня на навчальних заняттях підтверджується відповідною медичною довідкою закладу охорони здоров'я, або письмовим поясненням батьків (одного з батьків) учня чи інших законних представників (для учнів, які не досягли повноліття), або учня (для повнолітніх учнів).

 У разі, невідвідування дитиною онлайн-занять, у батьків є великий шанс отримати покарання.

Служба у справах дітей вкотре нагадує, що крім пропуску дітьми занять у школі та онлайн-занять, батьки також несуть відповідальність за своїх дітей, а саме: тютюнопаління, вживання алкоголю, скоєння дрібних крадіжок, хуліганства та іншого. За такі вчинки неповнолітніх, їхні батьки притягуються до відповідальності за частинами 1-4 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Отже, якщо заняття проводиться дистанційно, присутність дитини на уроках є обов’язковою, контроль за цим покладається на батьків дитини, адже, відповідно до статті 55 Закону України «Про освіту», батьки зобов’язані сприяти виконанню дитиною освітньої програми та досягненню дитиною передбачених нею результатів навчання.

Виходячи із вищевикладеного, служба у справах дітей виконавчого комітету Леськівської сільської ради просить батьків, або осіб, що їх замінюють,  відповідально ставитись до належного виконання ними батьківських обов’язків та контролювати присутність дітей на онлайн-зайняттях, аби в подальшому уникнути будь-яких непорозумінь. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано