5 грудня – Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2022 12:11
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

У понеділок, 5 грудня, в Україні відзначають Міжнародний день волонтера.

Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які безоплатно працюють скрізь, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах, будинках престарілих і на війні. Це не робота, а покликання.

Офіційна назва Дня волонтера – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку.  Генеральна Асамблея ООН у 1985 році запропонувала урядам відзначати 5 грудня як “Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку”, закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках ХХ століття, а на рівні держави офіційно був визнаним 10 грудня 2003 року відповідною постановою Кабінету Міністрів,

Проте, вагому силу волонтерства українці відчули починаючи з 24 лютого 2022 року. Кожен долучався до волонтерської діяльності: збирали кошти, діставали необхідні речі, займалися перевезенням, плели маскувальні сітки, в’язали теплі речі, готували тушкованки, ділилися продуктами харчування, одягом, речами домашнього вжитку, пекли і передавали випічку, зварювали буржуйки і цей перелік можна продовжувати і продовжувати.

Сфери діяльності волонтерів наскільки багатогранні, що надати їх вичерпний список дуже складно. Це і доставка на передову зібраної гуманітарної допомоги, догляд за пораненими, облаштування місць тимчасового проживання для внутрішньо переміщених осіб, порятунок безпритульних тварин, перерахунок власних коштів на придбання дороговартісних необхідних засобів, речей для військових та багато іншого.

Тільки разом, тільки за підтримки один одного ми досягнемо такої очікуваної Перемоги!

Усім, хто займається волонтерською діяльністю, бажаємо міцного здоров’я, наснаги, оптимізму, мирного неба, успішної реалізації задуманих проектів.

СЛАВА УКРАЇНІ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано