Пошук

Увага! З 01.01.2023 року застосовується нова форма декларації з плати на землю

Дата: 13.01.2023 14:14
Кількість переглядів: 71

 

Головне управління ДПС у Черкаській повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 18.02.2022 №83 «Про внесення змін до форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 07.03.2022 за № 303/37639у, затверджено нову редакцію податкової декларації з плати за землю.

 

У новій формі Декларації передбачена можливість зазначити:

 

  1. Код Кодифікатора (КАТОТТГ) (рядок 7);

Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад затверджено наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26 листопада 2020 року №290 (у редакції наказу Мінрегіону від 12 січня 2021 року №3) та впроваджено на заміну Класифікатора об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ).  КАТОТТГ  має 19 символів.

2. Вид права за кодом 4 - право на земельну частку (пай) (колонка 3 розділу І);

3. Період володіння/ користування земельною ділянкою (колонки 7-8 розділу І, колонки 8-9 розділу ІІ);

4. Інформацію щодо кодів за КАТОТТГ адміністративно- територіальних одиниць та адреси місць розташування земельних ділянок (колонки 10-11 розділу І, колонки 11-12 розділу ІІ);

5. Дату закінчення терміну дії договору оренди (колонка 7 розділу II);

6. Строк користування податковою пільгою у звітному періоді (колонки 20-21 розділу І);

7. Відокремлені нараховані до збільшення суми податкового зобов’язання згідно з п. 50.4 ст. 50 Кодексу (рядки 5.1, 5.2 розділу IIІ).

  Звертаємо увагу на те, шо у контексті пункту 50.4 ст. 50 Кодексу розподіл нарахованих до збільшення податкових зобов’язань не відбувається, якщо уточнення податкових зобов’язань здійснюється не за поточний звітний період. Отже, рядок 5.1 розділу ІІІ Декларації не повинен бути заповненим, якщо у рядку 1.1 заголовної частини Декларації (звітний рік) та у рядках 4 («Нараховано на 20  рік за даними раніше поданої декларації») та 5 («Нараховано до збільшення податкового зобов’язання на 20       рік, усього») розділу III рік не відповідає поточному календарному року.

8. З метою зменшення помилок (розбіжностей) при поданні уточнюючих Декларацій та забезпечення спрощення ведення автоматизованого обліку та аналізу поданих документів як з боку платників, так і контролюючих органів, а також розширення надалі сервісного обслуговування платників у рядку 1 заголовної частині Декларації (поряд з позначкою «уточнююча») запроваджена позиція «Реєстраційний номер декларації в контролюючому органі, яка уточнюється».

Наказ №83 розміщений на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Законодавство / Податки, збори, платежі і Місцеві податки / Плата за землю / Нормативно-правові акти».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано