Пошук

ІD-картка та податковий номер

Дата: 25.01.2023 16:59
Кількість переглядів: 162

Після досягнення 14-річного віку кожен громадянин України повинен оформити сучасний паспорт громадянина України у вигляді ID-картки. Власник такого біометричного документа зможе зареєструватися для участі в ЗНО (паспорт є обов’язковим в переліку документів) та отримає численні переваги, як от користування різноманітними електронними сервісами, зокрема популярним застосунком для смартфону «Дія».

Однією з суттєвих переваг ID-картки є внесений у паспорт РНОКПП (податковий номер або ІПН). Цифрове значення такого номера внесено на зворотний бік паспорта-картки, а також доступне для зчитування з вмонтованого у картку електронного чипа.

На що радимо звернути увагу

  1. Податковий номер, внесений на ID-картку, має однакову юридичну силу із паперовою довідкою про присвоєння ІПН
  2.  Якщо податковий номер не був присвоєний дитині до 14 років, це можливо зробити ОДНОЧАСНО із оформленням першого паспорта в рамках комплексної послуги «ID-14». Для отримання послуги необхідно повідомити працівника Міграційної служби про бажання отримати цю послугу. Послуга безоплатна.
  3.  ІПН присвоюється лише один раз і НЕ змінюється впродовж життя, у тому числі - в разі зміни прізвища, імені, по батькові або інших персональних даних
  4.  Податковий номер завжди буде “під рукою”, якщо ви маєте хоча б один біометричний паспорт (ID або закордонний) - ця інформація автоматично “підтягується” і відображається у мобільному додатку «Дія» на вашому смартфоні.

        Нагадуємо, що оформити ID-картку, закордонний паспорт або вклеїти фото за віком можна у будь-якому підрозділі Міграційної служби незалежно від зареєстрованого місця проживання. А також додатково повідомляємо, що з 23 травня 2022 можна отримати послугу одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта.

Для подачі заяви на оформлення паспорта у вигляді картки маєте змогу прийти безпосередньо в обраний підрозділ Міграційної служби або ж спланувати відвідання підрозділу за допомогою електронної черги.

         Додатково нагадуємо, запис до електронної черги Черкаського відділу Управління ДМС у Черкаській області можна здійснити трьома способами:

  1. через термінал у підрозділі міграційної служби;
  2. через термінал у підрозділі міграційної служби, отримавши талон у поточну чергу протягом дня;
  3. через онлайн-сервіс «Електронна черга» на сайті ДМС → https://dmsu.gov.ua/services/online.html

 

Для зручності, рекомендуємо скористатися чат-ботом ДМС у Viber і Telegram ( https://dmsu.gov.ua/services.html ), які допоможуть записатися в електронну чергу та відслідкують готовність документа аж до моменту його отримання.

       Бережіть себе і будьте здоровими!

Інформує Черкаський відділ УДМС у Черкаській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано