До уваги власників державних актів на право власності на землю

Дата: 18.01.2023 13:52
Кількість переглядів: 682

Нагадуємо власникам та землекористувачам усіх форм власності перевірити наявність в Державному земельному кадастрі інформацію щодо наявності зареєстрованих земельних ділянок шляхом перегляду Публічної кадастрової карти або ж принести правовстановлюючі документи на земельну ділянку до відділу будівництва, архітектури, комунального майна, земельних ресурсів, екології та юридичного супроводу виконавчого комітету Леськівської сільської ради

Державні акти на право власності на землю відповідно до пункту 10 статті 28 прім 1 розділу VII “Прикінцеві та перехідні положення” Закону України “Про Державний земельний кадастр”, якими було посвідчено право власності чи право постійного користування земельною ділянкою, видані до 01.01.2013 є дійсними.

Під поняттям "державний акт про право власності на землю старого зразка"  мається на увазі державний акт, виданий з 1993 до 2003 року. Він червоного кольору. 

Державний акт виданий в період 2002-2008 рр. - це Державний акт зеленого кольору, як і рожевий, залишається чинним і по теперішній час.

Державний акт виданий в період 2009-2012 рр. - це Державний акт синього кольору також залишається чинним і на сьогодні

Якщо земельна ділянка не має кадастрового номера, тобто вона не внесена до Державного земельного кадастру, то таку ділянку неможливо: продати, подарувати, успадкувати, віддати в заставу, здійснювати поділ або об'єднати, здати в оренду тощо. Істотною умовою договору, який передбачає набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, є кадастровий номер земельної ділянки, право на яку переходить у зв'язку з набуттям права власності на ці об'єкти.

Реєстрація земельних ділянок в Державному земельному кадастрі забезпечує гарантування захисту права власності (користування) на землю. У разі якщо відомості про зазначені земельні ділянки не внесені до Державного реєстру земель, їх державна реєстрація здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) за заявою їх власників (користувачів земельної ділянки державної чи комунальної власності). Така послуга надається на платній основі на умовах та в строк, що визначені договором з розробником такої документації із землеустрою.

З переліком суб’єктів господарювання, що мають кваліфікаційні сертифікати провадження господарської діяльності щодо проведення робіт із землеустрою, можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Держгеокадастру або ж на інформаційному стенді в приміщенні Леськівської сільської ради.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано