Пошук

Нові грантові можливості для ветеранів та членів їхніх сімей

Дата: 19.04.2023 12:48
Кількість переглядів: 104

Нові грантові можливості для ветеранів та членів їхніх сімей

Учасники та учасниці бойових дій, а також їхні дружини або чоловіки, можуть подати заявку та отримати гранти від держави на старт чи розвиток власної справи.

Програма єРобота, яка діє з липня минулого року, дає можливість отримати безповоротний грант від держави на започаткування або розвиток вже діючого бізнесу.

Віднедавна програму розширено окремими напрямами для ветеранського бізнесу. Додано три нові напрямки для ветеранів, членів їх родин, а також для осіб з інвалідністю внаслідок війни. Тепер демобілізовані військові зможуть легше інтегруватися у мирне життя, отримувати прибуток і створювати нові робочі місця.

Програма передбачає надання грантів на суми, які не можуть перевищувати  250 тисяч гривень, 500 тисяч гривень та 1 мільйон гривень:

до 250 тисяч гривень на власний бізнес  може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше одного робочого місця;

 до 500 тисяч гривень може отримати дружина або чоловік учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою таке: 70% надає держава, 30% — власні кошти отримувача;

до 1 млн гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він до цього вже не менш ніж три роки зареєстрований як ФОП. Головна умова — створення від чотирьох робочих місць, із яких щонайменше два - для ветеранів або людей з інвалідністю внаслідок війни. Тут так само співфінансування буде 70% на 30%.

За кошти гранту можна оплатити обладнання, оренду, придбати сировину, необхідні матеріали чи ліцензійне програмне забезпечення, замовити рекламу тощо.

Подати заяву на участь у програмі єРобота можна на порталі Дія. Для цього необхідно заповнити заяву і завантажити бізнес-план https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej

Рішення щодо надання мікрогрантів приймає Державний центр зайнятості. Після перевірки на відповідність вимогам та погодження бізнес-проєкту грантові кошти перераховуються на окремий рахунок заявника в Ощадбанку.

Для отримання більш детальної інформації щодо працевлаштування та реалізації активних програм зайнятості ви можете звернутися до Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя, 330 або за телефоном (0472) 35-24-14.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано