ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 25.04.2023 16:00
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Триває наш супротив російській агресії. Для посилення оборонних спроможностей, підтримання миру і спокою в наших громадах  законом «Про національний спротив» передбачено, що громадяни України можуть створити добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ). Долучитись до такого добровольчого формування можна й у Черкаському районі.

Добровольчі формування територіальних громад – це воєнізовані підрозділи, сформовані добровольцями, які проживають на території громади (не плутати з підрозділами Сил ТрО ЗСУ). Діяльність ДФТГ здійснюється під безпосереднім керівництвом і контролем командира військової частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України за територіальним принципом.

Приєднатися до ДФТГ може кожен громадянин України віком від 18 років (як чоловіки так і жінки), які проживають на території громади, де діє добровольче формування, і не має судимостей. Для цього потрібно пройти медичний, професійний та психологічний відбір (перевірку) і укласти контракт добровольця. Членство в ДФТГ не звільняє від обов’язку проходження військової служби, але надає можливість опанувати військову справу, здобути вміння користування зброєю, надавати першу медичну допомогу, взаємодіяти з побратимами.

В першу чергу вітається вступ до ДФТГ молоді, яка немає досвіду служби у війську, а також осіб, які за станом здоров’я або віком не можуть захищати нашу країну в лавах Збройних сил України.

Підрозділи ДФТГ виконують завдання територіальної оборони, визначені у положенні «Про добровольчі формування територіальних громад», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №1449, серед яких:

• охорона об’єктів (школи, лікарні, водозабори);

• боротьба з диверсантами;

• протидія інформаційним операціям агресора;

• участь в обороні території;

• захист населення, тощо.

Основними завдання ДФТГ в Черкаському районі є підтримання громадського порядку, охорона об’єктів критичної інфраструктури, також виявлення та знищення ворожих безпілотних літальних апаратів, так званих «шахідів».

Для виконання завдань територіальної оборони добровольці проходять навчання, отримують штатну зброю, мають право використовувати особисту мисливську зброю та набої до неї. Члени добровольчого формування під час виконання завдань, а також під час участі у заходах підготовки, користуються усіма правами та гарантіями соціального і правового захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Наразі у Черкаському районі проходить комплектування Добровольчого формування Черкаської територіальної громади №1.

Запрошуємо приєднуватись до лав оборонців нашої землі.

З приводу вступу до  Добровольчого формування Черкаської територіальної громади №1 звертатися до командира загону «Сагунівка» П'ятова Володимира Васильовича тел. 0962150392, заступника Леськівського сільського голови Михна Петра Григоровича тел. 0971063291, або залишити про себе інформацію в будь якому ЦНАПі нашої громади.

Разом до Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано