Забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації

Дата: 11.04.2022 13:40
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Соціальні гарантії щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю в Україні визначено Законом України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні». Статтею 7 цього Закону передбачено, що медико-соціальна експертна комісія та лікарсько-консультативна комісія лікувально-профілактичного закладу складає (коригує) індивідуальну програму реабілітації особи з інвалідністю, в якій визначаються реабілітаційні заходи і строки їх виконання, та здійснює контроль за повнотою та ефективністю виконання цієї програми.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 321  «Про затвердження Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку» на безоплатне отримання технічних та інших засобів реабілітації мають право:

  • особи з інвалідністю;
  • діти з інвалідністю;
  • учасники бойових дій;
  • особи похилого віку;
  • жінки, дівчата після мастектомії, секторальної резекції молочної залози, квадрантектомії та з порушеннями розвитку молочних залоз;
  • діти з порушеннями опорно-рухового апарату (далі – діти віком до 18 років)
  • особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист».

Каталог технічних та інших засобів реабілітації: 

Перелік підприємств усіх форм власності, які виготовляють, постачають і ремонтують технічні засоби реабілітації  та відповідають кваліфікаційним вимогам, установленим Мінсоцполітики

 Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано