“Україна для кожної дитини”: анонсовано запуск єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та форми сімейного виховання

Дата: 22.12.2023 15:22
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

“Україна для кожної дитини”: анонсовано запуск єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та форми сімейного виховання

Тизер єдиної державної онлайн-платформи про усиновлення та сімейне виховання дітей: https://dity.gov.ua  презентували в Україні. Повноцінний запуск відбудеться вже на початку 2024 року.

Тизер має на меті зібрати зворотний зв’язок від потенційних користувачів майбутньої онлайн-платформи. Усе — аби українське суспільство стало більш обізнаним у питаннях сімейного виховання дітей, а шлях майбутніх усиновлювачів та сімей, які вирішили прийняти дитину у свою родину, був максимально зрозумілим та легким.

“Люди, які відкрили своє серце, щоби взяти дитину у родину, які готові ділитися з нею своєю любов’ю, мають неабияку сміливість. Наша платформа підтримуватиме їх на цьому шляху”, — зазначає Міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

До створення єдиної платформи може долучитися кожен небайдужий українець. Що для цього треба:

1) перейдіть за посиланням: https://dity.gov.ua ;

2) натисніть на розділ “Опитування” або проскрольте екран вниз та знайдіть розділ “Допоможіть нам зробити платформу кориснішою”;

3) пройдіть невелике опитування про те, яку інформацію ви хотіли би бачити на єдиній платформі;

4) за бажанням — долучіться до бета-тестування єдиної платформи та станьте першими, хто отримає доступ до всіх її функцій.

“Ми будуємо єдину платформу, яка стане провідником на шляху пошуку родини для кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, в Україні. Платформа буде місцем надання консультаційної підтримки, стане своєрідною покроковою дорожною картою для тих, хто стає на шлях усиновлення та альтернативного батьківства. Таким чином ми популяризуватимемо та стимулюватимемо розвиток сімейного виховання дітей в Україні. Звісно, ніхто не може врятувати всіх дітей, але кожен з нас може повністю змінити історію принаймні однієї дитини, прийнявши її у свою родину”, — зазначає очільниця Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей Ірина Тулякова.

“Україна для кожної дитини”  стане  онлайн-платформою, де в єдиному місці можна знайти усю необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дитини в сімейні форми виховання:

• отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю;

• дізнатися про сімейні форми виховання;

• знайти потрібного експерта;

• отримати підтримку в процесі адаптації дитини і родини;

• пройти освітні онлайн-курси для майбутніх усиновлювачів.

Єдина платформа “Україна для кожної дитини”  створюється в рамках реалізації реформи з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні. Подбати про дитину може кожен: бути прикладом, дати пораду, повідомити про небезпеку, прийняти дитину у свою родину.

Реформа з метою забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні — це пріоритет країни та один із необхідних кроків до євроінтеграції.

За матеріалами із сайту Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано