З 1 січня 2024 року скасовано виплату компенсації громадянам, які доглядають за особою з інвалідністю I групи чи за особою, яка досягла 80-річного віку

Дата: 26.01.2024 12:18
Кількість переглядів: 26

Фото без опису                             Інформуємо, що з 01 січня 2024 року скасовано виплату компенсації непрацюючим працездатним громадянам, які доглядають за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку, яка призначалась відповідно до постанови КМУ від  26 липня 1996 р. № 832 «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян».

Одержувачі такої компенсації мають право звернутися у січні 2024 року з питанням оформлення іншого виду державної підтримки – компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.

Порядок та умови її призначення визначено постановою Кабінету Міністрів України від 20.09.2020 № 859. Порядком зазначено, що щомісячна компенсація призначається фізичній особі, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам із числа членів своєї сім’ї, які спільно з нею проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Компенсація призначається на 12 місяців.

Розмір цієї компенсації обчислюється як різниця між прожитковим мінімумом на одну особу в розрахунку на місяць, установленим законом на 1 січня календарного року, в якому надаються соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі, та середньомісячним сукупним доходом фізичної особи, яка надає соціальні послуги, за один квартал, який передує місяцю, що є попереднім до місяця звернення із заявою про згоду надавати соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано