В Леськівській громаді відбувся семінар по пошуку кандидатів в патронатні вихователі та щодо важливості та необхідності впровадження послуги патронату над дитиною на рівні громади

Дата: 28.03.2024 16:53
Кількість переглядів: 363

Фото без опису28.03.2024 в Леськівській сільській раді відбулась зустріч з спеціалістом Черкаського обласного центру соціальних служб Оксаною Шевченко, яка провела семінар по пошуку  кандидатів в патронатні вихователі та щодо важливості та необхідності впровадження послуги «Патронат над дитиною» на рівні громади.

Фото без описуУ заході взяли участь начальник Служби у справах дітей, начальник відділу соціального захисту населення, фахівці КЗ «Центру надання соціальних послуг» та КЗ «Центр культури, дозвілля та спорту», практичні психологи, вчителі та вихователі ліцеїв та закладів дошкільної освіти, представник громадської організації, староста, а також можливі майбутні кандидати в патронатні вихователі.

Сьогодні патронат – найкращий варіант для сім’ї, яка опинилася у кризовій ситуації. Особливість цієї послуги – екстреність та убезпечення дитини від остаточного розриву контактів з біологічними батьками і потрапляння до інституційних закладів, зауважила начальниця Служби у справах дітей Наталія Рябко

За її словами, патронатний вихователь може прийняти дитину лише на термін до 6 місяців і протягом цього періоду забезпечує їй догляд, виховання та реабілітацію. Фахівці служби у справах дітей та центру надання соціальних послуг із залученням всієї громади у цей час надають комплексну підтримку батькам у розв'язанні сімейних проблем і подоланні складних життєвих обставин та повернення дитини до біологічної родини.

Також присутніх ознайомлено з наступною інформацією, а саме:

  • що таке патронат, патронатний вихователь, патронатна сім'я;
  • хто може бути патронатним вихователем;
  • обов'язки патронатного вихователя;
  • порядок створення патронатної сім'ї (проходження навчання кандидатів, укладення договору, оплата послуг зі здійснення патронату, тощо).

Учасники заходу обговорили можливість патронатного виховання дітей, як альтернативи працевлаштування. Отримали інформацію про послугу патронату над дитиною, що дає змогу якнайкраще врахувати інтереси дитини, гарантувати їй сприятливе сімейне оточення.

Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має бажання та позитивний досвід виховання дитини; відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, утримання та реабілітації дитини у своєму помешканні; пройшов курс спеціальної підготовки; відповідає іншим вимогам, визначеним у чинному законодавстві.

Оксаною Шевченко проведено тренінгові вправи для кращого розуміння присутніми фактичної роботи патронатного вихователя та необхідності впровадження цієї послуги на рівні громади.

Фото без описуЗустріч була змістовною та жвавою, учасники мали можливість ставити питання, з’ясовувати деталі та висловлювати власне ставлення до послуги.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано