8 травня -День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 08.05.2024 09:06
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

8 травня, в День пам’яті та перемоги, Україна вшановуватиме кожного, хто боровся з нацизмом. Українці на боці антигітлерівської коаліції зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Мільйони українців чинили спротив зі зброєю в руках у різних регулярних арміях світу, сотні тисяч боролися в підпільних і повстанських структурах. Майже всі українські підприємства були переорієнтовані на потреби оборони. Водночас українська земля була одним із основних театрів воєнних дій, місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву. 

Не менше заслуговують на увагу та пам’ять мирні цивільні люди, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, діти війни, примусові робітники. Адже війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Символом Дня пам’яті жертв війни є червоний мак. Квітка символізує кривавий слід від пострілу.

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму! Вічна пам’ять усім загиблим під час Другої світової війни. У селах нашої громади відбулося покладання квітів до пам’ятників, обелісків, де спочивають ті, хто віддав своє життя за мир. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано