Шановні  мешканці громади!  

Дата: 01.04.2020 20:08
Кількість переглядів: 1955

 

Зважаючи на незадовільну екологічну ситуацію, що склалася в нашій громаді, з метою запобігання поширення інфекційних та вірусних захворювань, з 01 квітня 2020 року на території Леськівської сільської об’єднаної територіальної громади запроваджуються нові житлово-комунальні послуги з поводження з твердими побутовими відходами (збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів). Виконавцем даної послуги визначене Комунальне підприємство «Агроекосервіс» Леськівської сільської ради. Відповідно до Законів України «Про житлово-комунальні послуги» та «Про відходи» послуги з поводження з твердими побутовими відходами поширюються на всіх жителів громади та підприємства, установи і організації, що розташовані на території громади та надаються на підставі публічного договору, оприлюдненого на офіційному сайті Леськівської сільської ради за адресою https://leskivska-gromada.gov.ua/, у розділі «Комунальні заклади» – «КП "Агроекосервіс"» – «Публічні договори».

Послуги з поводження з твердими побутовими відходами надаються за безконтейнерною схемою, для цього споживач зобов’язаний з 7 до 8 години ранку виставити тверді побутові відходи біля свого домоволодіння в закритих ємкостях (мішках) місткістю не більш як 0,060 куб. метра згідно графіку. Просимо всіх жителів громади регулярно виставляти сміття і не накопичувати його в домоволодінні. Одноразова норма виставляння сміття для сімей у складі 1-3 осіб становить 1-2 мішки, для сімей у складі 4-6 осіб ? 2-3 мішки,  для сімей у складі яких  7 і більше осіб ? 3-4 мішки. Сміття більше норми забиратись не буде.

Графік вивозу твердих побутових відходів:

 - с. Леськи, територія від вул. Центральна до вул. Черкаська - кожен понеділок;

 - с. Леськи, територія від вул. Миру до вул. Клименка  - кожен вівторок;

 - с. Худяки, вся територія - кожна середа.

Тариф на вивезення та захоронення 1 куб. метра твердих побутових відходів становить 323,09 гривень за 1 куб. метр з ПДВ. (Посилання на рішення) Захоронення відходів буде проводитися за межами нашої громади на полігоні КП «Черкаська служба чистоти».

Плата за послугу з поводження з твердими побутовими відходами для населення на 1 особу на місяць з урахуванням норми утворення твердих побутових відходів 0,052 куб. метра на 1 особу на місяць становить 16,80 грн з ПДВ.

Запровадження нових послуг з поводження з твердими побутовими відходами з одного боку дасть змогу суттєво поліпшити екологічну ситуацію на території громади, а з іншого боку дасть змогу покращити соціальний захист малозабезпечених сімей через можливість оформлення житлових субсидій, а також  скористатися своїми правами громадянам, які мають пільги по оплаті житлово комунальних послуг.

Зокрема на послуги з поводження з твердими побутовими відходами поширюються пільги таких категорій населення:

  • Інвалід війни (пільга 100%);
  • Учасник бойових дій (пільга 75%);
  • Члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (пільга 50%);
  • Вдова інваліда війни (пільга 50%);
  • Учасник війни (пільга 50%);
  • Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілий від Чорнобильської катастрофи (пільга 50% залежно від категорії);
  • Діти війни (пільга 25%);
  • Ветерани військової служби або органів внутрішніх справ (окремі категорії);
  • Багатодітна сім’я (пільга 50%) та інші категорії пільговиків.

Сім’ї, які не матимуть змоги повністю оплачувати комунальні платежі з урахуванням послуги з поводження з твердими побутовими відходами матимуть змогу звернутися за житловою субсидією.

Поряд із запровадженням нових житлово-комунальних послуг з поводження з твердими побутовими відходами,  будуть спільно з поліцейським громади вживатися активні заходи щодо притягнення до адміністративної відповідальності громадян та посадових осіб (підприємців) за порушення правил благоустрою (викидання сміття у невстановлених місцях, неприєднання до публічного договору про надання послуг з поводження з твердими побутовими відходами або не укладання індивідуального договору про надання таких послуг).

При цьому стаття 152 Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає суттєві штрафи від 340 грн. до 1700 грн., зокрема:

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів -

тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Регулярно користуючись послугами з поводження з твердими побутовими відходами та вчасно за них сплачуючи, ми разом зможемо подолати більшість екологічних проблем громади та захистити навколишнє середовище та здоров’я наших дітей у майбутньому.

Будемо відповідальними та дбайливими у своїй громаді.

Фото без опису

Хіба така картина Вас влаштовує?!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано